Home About Contact
Voleybol ve Daha Fazlası İçin www.VoleybolForum.Net

Kulüp Mesaj Panosu İster tuttuğunuz ister diğer takımlar hakkında görüşlerinizi SAYGI sınırları içinde belirtebileceğiniz platform ...

Alt 02-27-2010, 18:27   #181
Eczacıbaşı-uğur
Üye

Eczacıbaşı-uğur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eczacıbaşı-uğur is on a distinguished road

Eczacıbaşı Zentiva 3:0 Beşiktaş

Her ne kadar D Spor yüzünden maçın 1.setini izleyememiş olsamda,güzel bir maç oldu Eczacıbaşı Zentiva adına.Takımın Cuccarini olmadan ki ilk sınavıydı ve başarıyla geçildi.Takımda bir şey için çaba gösterilmeye başlanması,oyunun sadece Mirka'ya yıkılmaması,orta alandan yapılan hücum denemeleri gerçekten umut vericiydi.Tabii daha öncede dediğim gibi şu saatten sonra hangi antrenör gelirse gelsin takımı komple değiştiremez ama en azından takımdan sonuna kadar faydalanabilir.Normal sezonun bitmesine 5 maç kaldı.Umarım Gökhan hoca takımını ve rakiklerini iyi analiz eder ve bugünki performansı dahada ilerletir.

Şu bir gerçek ki oyuncularda geçen senelerdeki hırs yok.Çok çabuk moraller bozuluyor ve oyun bırakılıyor.Ama 2-3 sayı ard arda alınınca herkesin yüzü gülüyor ve takım oynamaya başlıyor.Geçen sene takım bu duruma düşünce Mirka devreye giriyordu.Bu sene o da geçen sene ki performansını göstermiyordu bence ama son 2 maçtır Mirka bence eski formuna dönme sinyalini veriyor.Çünkü geçen seneki gibi blok ve servislerdede etkili olmaya başladı.

Oyuncularımızı tek tek değerlendirirsek iyi bir kadro,ama oynamaya gelince eksikler çok.Geçen senelerde Eczacı rakiplerini blok ve servisleriyle döverken bu sene kendi bu durumda.Orta oyuncularımız -özellikle 2.yarı Borodokova- blok tutmakta çok zorlanıyorlar.Servislerde ise takım olarak iyi değiliz.İyi attığımız zamanda istikrarlı atmıyoruz.Bu kadar profesyonel oyuncu varken bunlar düzelmeyecek değil.İş artık oyuncularımızın eline bakıyor.

Maja ; Bence bu takımın bu seneki en akıllıca ve olumlu transferi.Eczacıbaşı'nın önümüzdeki senelerde de pasörü olmalı.Sezon başında blok ve servis alanında daha başarılıydı,bu bir gerçek ama umarım play-off turunda da bloklarını ve servislerini görürüz.Maja oyunu Mirka'ya yıkmamaya çalıştı bugün,attığı süper paslar vardı ayrıca.Gerçekten çok güzellerdi.Orta oyuncularla daha fazla paslaşıyor artık ve umarım daha fazla verim alır

Gökçen ; Yazılan kötü yorumlar onu hırslandırdı sanırım -iyi de oldu- Gökçen performansını arttırmaya başladı.Yaşına ve oynadığı takıma göre hala istenildiği gibi değil ama çabalaması güzel.Daha önce yaptığı bloklarla bize büyük avantaj sağlamıştı.Bundan sonra ki maçlarda da neden olmasın?Bugün net olarak o da çok iyi blok tutmadı,ama hücum denemelerinden birkaç tanesi özellikle çok iyiydi.Ayrıca en azından bloklaryla top sektiriyor.

Borodokova ; Dediğim gibi 2.yarı benim için hayal kırıklığı oldu.İlk yarı hücumdada,blokta da daha etkiliydi.Özellikle çok iyi blok yapan bir oyuncu olmasına rağmen,artık değil blok yapmak,top sektiremiyor.Yüz ifadesine bakıldığındada burda olmaktan pek mennunmuş gibi durmuyor.Gökhan hoca bence ısrar etmemeli,Neşve ya da Aysun'u denemeli.

Aysun ; Şu son maçlarda umarım hep ilk 6 başlar ve böylece biraz daha iyi olur.Bugün oyunda kaldığı süre boyunca bence gayet iyiydi Aysun.Özellikle yaptığı 1-2 blok süperdi.Önümüzdeki sene Eczacı'da kesinlikle kalmalı.Bu sene onun için geçiş senesiydi,asıl patlama seneye,Eczacıbaşı forması altında olmalı Ama ben yinede playy-off'da Aysun'un çok katkı yapabileceğini düşünüyorum.

Esra ; O da çok durgunlaştı.Bir sakatlığı mı var acaba dedirtiyor bana.Esra'nın ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu biliyoruz.Bundan sonrada kendini iyice göstermeli artık.Bugün manşetlerde iyiydi,hücumdada yine aynı.Niye milli takımda ki gibi oynamıyor Esra anlamıyorum Aslında sakatlanmadan önce arka hücum bile yapıyordu ama durdu.Geri dön Kaptan

Natalia ; Kendisini eleştirdiğimize pişman ediyor bizi Dediğim gibi biraz pasif kalsada hücum,blok,servis konusunda en iyimiz Natalia neredeyse Zaman zaman manşette bayağı psikolojisi bozuluyor ama bayağı toparlandı Natalia.Onun olması Mirka'yı da rahatlatıyor.Bugün eski takımına karşı manşet hataları hariç çok iyiydi.Popovice yaptığı blok mükemmeldi

Neriman ; Bir ara aklıma geçtiğimiz seneler geldi Yine oyuna sonradan girdi ve etkili oldu.Neriman'a -üzgünüm ama- kenarda oturmak yarıyor sanırım Gökhan Hoca umarım onu,Neşve'yi ve Seray'ı daha fazla kullanır sıkıştığı anlarda.

Mirka ; Dediğim gibi o geri döndü Çarprazdada gayet etkili,özellikle 1 numara hücumlarını pasörüyle anlaşınca mükemmel yapıyor.Geçen sene sadece hücumda değil blok,servis,zaman zaman manşet ve defansdada vardı ama bu sene o kadar komple oynamıyordu.Fakat son 2 maçtır eski formunda.En güvendiğim oyuncu ve seneyede bizimle olmalı

Gülden ; Atom karıncada durgun aslında bu aralar.Özellikle manşetiyle sorunları var artık ama seviyorum onu ve bir şey diyemiyorum Bugün iyiydi genelde,yaptığı bazı yerlerdeki defansları takımın oyundan düşmemesini sağladı.

Yukardada söylediğim gibi bundan sonra hangi antrenör gelirse gelsin çok fark yaratmaz.Artık herşey oyuncularımızın elinde.Haydi Eczacıbaşı Zentiva !
Eczacıbaşı-uğur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Eczacıbaşı-uğur For This Useful Post:
kadir8  (02-27-2010), Tugay Arslan  (02-28-2010)
Alt 02-27-2010, 18:38   #182
Eczacıbaşı-uğur
Üye

Maçın istatistiği

Toplamda 5 blok,5 servis sayımız var.

Mirka ;18 Natalia ; 15 Esra ; 9 Maja&Gökçen ; 5 Aysun ; 4 Maria&Neri ; 2

sayı almışlar toplamda.

Normal manşet yüzdesi ; 65 ,iyi manşet yüzdesi ise ; 51 , hücum yüzdesi ise %48

The Following User Says Thank You to Eczacıbaşı-uğur For This Useful Post:
kadir8  (02-27-2010)
Alt 02-28-2010, 05:26   #183
ilgar_azero
Banned

ilgar_azero is on a distinguished road

Nataliyi cooook hem de hepsinden daha cok begendim. Agir goruntusune ragmnen defansta harika ishler cikariyordu,hucumda da gayet bashariliydi.
Esra cok buyuk bir dushush gecirmekte. Nedeni bana da bell degil.
Mirka her zaman formunda olan bir oyuncu.
Majaji da cok begendim. Bu sezon gordugum en iyi oyunuydu. Servislerinden her zaman korkmushum. Zaten Rabitali oyunculara-Majanin servislerine dikkat yetirin soylemishtim.
Gulden de bazen cok hata yapa biliyor. Ama defansini begendim. Yine de nasil olsa Gulden Guldendir!!!
Gokcene hic umudum yok.Dun iyiydi,ama bence onun apa bilecegi bundan fazla degil.
Umarim Aysun beni de sozlerime pishman eder. Aysun agir kalsa da iyi ola bileceginin sinyallerini veriyor.
ilgar_azero isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-28-2010, 10:05   #184
Eczacıbaşı-uğur
Üye

Bence Aysun'un zamana ihtiyacı var.Voleybolu bıraktım dediğinde Mayıs 2008'di.Eczacıbaşı ile anlaştığı tarih ise Ekim 2009.Aradan 1,5 sene geçti ve Aysun sanırım birde hamilelik dönemi yaşadı.Bu kadar kısa süre içinde toparlanması çok zor.Neslihan bile genç yaşına rağmen zar zor toparlandı.Bu sene eski Nesli oldu ama 1 yıl geçtikten sonra.Yukardada dediğim gibi bu sene Aysun için geçiş dönemiydi,gelecek sezon ise oynama dönemi olacak.

Esra sakatlanmadan önce bir düşüş yaşamıştı ve sanırım şimdide bununla ilgili bir problemi var.1-2 maça belli olur.
Alt 02-28-2010, 11:15   #185
kadir8
Moderatör

kadir8 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kadir8 is on a distinguished road

Esra Milli Takım oyuncusu..Her zamn Milli Takımda çok daha iyi bulurum(Hem hücumda, hem serviste hem de manşette) Avrupa Şampiyonasındaki gibi oynasa Eczacıbaşı çok kademe kaydeder..
kadir8 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2010, 22:42   #186
Eczacıbaşı-uğur
Üye

Giuseppe Cuccarini'den Veda Mektubu

Giuseppe Cuccarini'nin sitemizde yayınlamamız için göndermiş olduğu veda mektubu aşağıda yer almaktadır.

Sevgili Dostlar,
Görevimi bitirdim ve İtalya'ya geri dönüyorum.
Eczacıbaşı'ndaki ilk senemde Türkiye Ligi'ni 1. olarak bitirdik, ikinci senemde Türkiye Kupasını aldık, Avrupa Şampiyonası Ligi'nde ilk 4 takım arasına girdik ve Türkiye Ligi'nde play-off'larda final oynadık.

Bu sene CEV kupasından elendik, fakat halen takım Türkiye Kupasında ve Liginde şampiyon olabilmek için mücadele edecek. İtalya'da, benim ülkemde, antrenörlük yaptığım seneler içinde iyi işler çıkardığımı değerlendirebilecek kadar voleybol hakkında bilgi sahibi, Eczacıbaşı'nda sezon sonuna kadar kalmama bile izin vermediler.

Bu sonuçları çok iyi olarak değerlendirir ve sezon sonuna kadar devam etmemi isterdi.
Farketmez, oyunun kurallarını biliyorum...
Herkeze veda etmek isterdim: gazeteciler, taraftarlar, oyuncular, menejerler, antrenörler, hakemler, Türkiye Voleybol Federasyonu'ndakiler ve voleybolun içindeki herkez; birçok arkadaşım oldu, birçok iyi insan ve hepsi benim kalbimde olacak sonsuza kadar.
Umarım bütün insanlara ulaşabilmem için bu mektubumu sitenizde yayınlarsınız.

Sevgilerimle,
Giuseppe Cuccarini

kaynak : voleybolmagazin
Alt 03-03-2010, 22:47   #187
Eczacıbaşı-uğur
Üye

Eczacıbaşı'nın ligdeki şampiyonlukları klasik bir durum.Bu seneye kadar Eczacıbaşı'na rakip yoktu fakat özellikle bu sene yaptıkları transferlerle VGSTT ve FBA Eczacı'nın önüne geçtiler.Yoksa daha önce ki senelerdeki Eczacı kadrosu yine süper değildi.Sadece ligde rakibi yoktu.Şampiyonlar Ligin'de Fınal Four'a kalındığında hiç beklemiyorduk diyen yine Beppe'ydi.Dınamo Moskova'ya elenip Perugia maçı soruldugunda rakibi daha analiz etmediğini söyleyen yine oydu.Yani sanki bu takımın son 2 senedir böyle kötü olmasında hiç bir etkeni yokmuş gibi konuşması çok saçma bence.Tamam yönetim kurulununda hatası çok büyük,uzun zamandır aslında takıma önem verilmiyor ama antrenörün hatalarıda bariz.

Bundan sonraki takımında başarılar...
The Following User Says Thank You to Eczacıbaşı-uğur For This Useful Post:
Saybia  (03-03-2010)
Alt 03-10-2010, 19:14   #188
Eczacıbaşı-uğur
Üye

Eczacıbaşı Zentiva 3:2 Galatasaray (23-25,22-25,25-14,25-17,15-8

Eczacıbaşı Zentiva eğer bugün bu maçı 3-0 veya 3-1 kazansaydı IECL'ye katılma şansı yakalayacaktı.Şimdi önümüzdeki sene IECL'ye katılmak istiyorsa tek yapması gereken şey ŞAMPİYON olmak.Ama sanırım oyuncular bunların farkında değil...

2-0'dan maç kazanmak,hele ki son 3 seti açık ara farkla kazanmak güzel olmuş ama neden ilk 2 set bu oyun yansıtılamamış merak ediyorum.D SPOR sağolsun açmadı yine şifreyi.Trt'de yapıyo böyle şeyler.Bilmiyorum nerede izleyeceğiz maçları biz.

İstatistiklerden yola çıkarak yorumlarsak bloklarda,hücum ve manşet yüzdesinde Galatasaray'dan çok daha iyi bir Eczacıbaşı Zentiva var.Tabi ilk 2 set bu istatistikler nasıldı bilemem Zannediyorum ki bugün smaçörler çok etkisiz kalmışlar.Önceki maçlarda özellikle Natalia Mirka'ya skorda daha çok yardım ediyordu.

Bu maçta pek öyle görünmüyor ki Mirka çıkıyor karşımıza 34 sayı almış Mirka.Helal olsun Daha öncede demiştim Mirka yavaş yavaş eski formuna dönüyor diye sanırım öyle oluyor.Aysun'un da çok iyi bir istatistiği var.Seneye o,Esra,Mirka ve Maja kesinlikle kalmalı.

Hem üzüldüğüm hem sevindiğim bir maç oldu.Ne vardı şu maçı 3-1 kazansak?Of off işi zora bindirmede bizim Türk takımları gibisi yok.
Alt 03-10-2010, 19:16   #189
Eczacıbaşı-uğur
Üye

Ayrıca niye Neşve'yi denemiyoruz ilk altıdada ısrarla Borodokova'yı oynatıyoruz anlamıyorum.Onun için sezon çokdan bitmiş,bu ısrar niye?
Alt 03-11-2010, 15:25   #190
gzm
Üye

gzm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gzm is on a distinguished road

Alıntı:
Eczacıbaşı-uğur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayrıca niye Neşve'yi denemiyoruz ilk altıdada ısrarla Borodokova'yı oynatıyoruz anlamıyorum.Onun için sezon çokdan bitmiş,bu ısrar niye?
sonuna kadar katılıyorum sana... zaten seneye yabancı sayısı düşürülcek diyolar... senin elinde büyük bi cevher var.. ki bence neşve bu yükü kaldırabilir .. ben ona ipek'tende gökçen'den de daha fazla güveniyorumm....
gzm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiket
eczacıbaşı, zentiva

Konu Araçları
Stil